Kenteken: 27-PX-17
Bouwjaar: 1975
Chassis nr.: 4151

130 Coupé voorkant 27-PX-17

27-PX-17

Zelfs de meest verstokte autohaters die ooit oog-in-oog hebben gestaan met deze auberginekleurige 130 Coupé, hebben moeten toegeven dat deze ‘bella macchina’ hen allerminst onberoerd liet. In 1975 aangeschaft door een Taiwanees zakenman die met enige regelmaat in Nederland verbleef. De beste man had smaak. Hij bestelde deze beauty direct tax-free in Turijn in de meest volmaakte uitvoering (o.a. met crèmekleurig leer) en liet er direct een elektrisch schuifdak van Hollandia in monteren.

Zie ook hieronder de originele dokumenten.

Naar verluidt heeft de beste man in dollars afgerekend in een hoeveelheid die gelijk stond aan maar liefst vijftigduizend Oudhollandse florijnen. Ongeveer  1 jaar later werd de auto in 1976 geregistreerd op de firma Hantrade BV in Amsterdam wat ook het latere kenteken verklaart.
Toen de auto +/- 10 jaar oud was belandde hij via Cock Ooms bij Lex van der Laan in Eindhoven. Die deed ‘m over aan Guido K. uit Utrecht en die besloot dat na wat opknapwerk van de voorgaande jaren de eerste echte restauratie aan de orde was. Na de auto volledig te hebben gestript bleek als snel dat de omvang van dit project Guido’s budget (ruim) zou gaan overstijgen en gelukkig kwam Peet van Beukering voorbij om het van ‘m over te pakken. Peet besloot met zijn zoon Paul het project groots aan te pakken (ze waren net terug van een bezoek aan Bart Holland) en startten het project met als motto ‘goed is goed en de rest is onzin’. En dat hebben ze geweten! Het project liep in financieel opzicht behoorlijk uit de klauwen en er vloeide een aanzienlijke hoeveelheid bloed, zweet en tranen. Maar de restauratie en een volledig technische revisie werden voltooid en de auto mocht er zijn. Een plaatje! Oordeel zelf op de bijgaande foto’s. Peet & Paul zijn er een tweetal keer meer naar Italië gereden en de 27-PX-17 bleek naast een fraaie ook een hele betrouwbare reisgezel.

Medio 2005 belandde de auto bij The Gallery in Brummen alwaar de eigenaar besloot om op zondag een plezierritje te gaan maken. De distributieriem knapte en de lol was er af. De auto belande bij een Duitse handelaar en sindsdien ontbreekt ieder spoor. Vele pogingen om de locatie van de auto te achterhalen hebben tot dusverre niets opgeleverd. Bij deze dan ook een oproep. Mocht u ooit tegen deze auberginekleurige Fiat 130 Coupé (chassisnummer 4.151) aanlopen, meld dit dan s.v.p. bij de webmaster van deze Nederlandse Fiat 130-website. U zult passend worden beloond.

de

130 Coupé 27-PX-17

130 Coupé 27-PX-17

Fiat 130 trouwfoto