De Hollanders gaan weer naar Italië.

We gaan naar een bijzonder fijne plek, het Gardameer in Italië. Maar we parkeren onze auto’s niet bij de eerste de beste ’touristtrap’ maar in Gargnano aan de westelijke oever van het Gardameer. Hier staat Hotel Gardenia al Lago, laat de eigenaar nu ook een fiat 130 bezitten. Het hotel heeft voor ons goede parkeervoorzieningen geregeld en grenst direct aan het meer waar een grote tuin borg staat voor het echte vakantiegevoel. Hoef natuurlijk niet te melden dat je er heerlijk kan borrelen en dineren…

Over de reis:

We rijden in 2 dagen naar het Gardameer: vertrek op zaterdag 31 aug. en komen in de loop van de zondagmiddag aan in Gargnano. We verblijven 3 dagen aan het Gardameer en rijden weer in 2 dagen naar huis.

Zaterdag 31 augustus: vertrek vanaf huis met eindbestemming Alpenmotel Säuling aan de Oberpinswang 10, 6600 Pinswang, direct over de grens in Oostenrijk aan de weg over de Fernpas.
Google Maps naar Alpenmotel Säuling.

Zondag 1 september: Aankomst in de middag bij Hotel Gardenia al Lago (en Hotel du Lac).

Maandag 2 september: 4 Meren Tour: Gargnano – Navazzo – Capovalle – Lake Idro – Lake Ledro – Riva del Garda – Gargnano.

Dinsdag 3 september: Half rondje Gardameer: Gargnano – Maderno – Pont naar Torri del Benaco – Bardolino – Lazise – Peschiera – Borghetto sul Mincio voor bezoek van het oude historische centrum.

Woensdag 4 september: Programma wordt nog nader uitgewerkt, het wordt een soort keuzemenu. In ieder geval zijn er op rijafstand deze leuke musea te bezoeken:

  • Mille Miglia Museum in Brescia,
  • Automuseum Nicolis in Villafranca,
  • bootje huren op het Gardameer en zelf erop uit,
  • flaneren op de mooiste en langste boulevard van het Gardameer, Lungolago Giuseppe Zanardelli in Salo,
  • bezoek het Isola del Garda het grootste eiland in het Gardameer met een boot die vertrekt vanuit ons Gargnano,
  • rondstruinen in Bardolino.

Donderdag 5 september: Vertrek uit ons hotel voor eerste deel van de rit weer terug naar huis, overnachting ergens waar ze schnitzels en een bed hebben.
Deze plek is in Hotel-Gasthof zum Ritter, Neckarstraße 5, 74855 Haßmersheim, Duitsland. Dit is ca. 650 km. van ons hotel aan het Gardameer.
Google Maps

Tolvignet: op de terugreis komen we door Oostenrijk, je kunt nu al een 1 daags, digitaal tolvignet kopen.

Vrijdag 6 september: aankomst thuis.

 

Gezien de beperkte beschikbaarheid van hotelkamers zijn alle kamers al vergeven.

Ons hotel:

hotel Gardenia al Lago

Het staat jezelf natuurlijk vrij je verblijf nog wat daagjes te rekken en/of in 1 dag naar huis te rijden. Het hotel heeft helaas geen vrije kamers meer maar in de buurt zijn er nog mogelijkheden.

 

 

Deze stoere bakken gaan naar het Gardameer