Precies vijftig jaar geleden, vooruitlopend op de Europese mode van stationwagen, tekent de Centro Stile Fiat de lijnen van de “Familiare” versie van het vlaggenschip 130, een luxueuze vierdeurs sedan aan de top van Fiat productie van die tijd en kenmerkt zich uit de vierkante lijnen en de Amerikaanse look. Het verzoek om deze speciale versie te bereiden komt rechtstreeks van de Agnelli-familie, terwijl de materiaalproductie wordt toevertrouwd aan het Introzzi Office, een carrosseriebouwer in de buurt van Como, gespecialiseerd in unieke transformaties en bijzondere carrosserieën.

Voorzien van een 165PK V6 motor en gekenmerkt door de achterste glazen deur. De vier gemaakte exemplaren verschillen van elkaar vooral qua kleurstelling en in wat kleine details. Gespoten in een sobere crèmekleur met metallic brons dak, één van de vier auto’s die momenteel bewaard zijn bij de Heritage HUB: het is de Familiare die behoort tot Umberto Agnelli.

Bron: FCA Heritage

klik hier voor meer informatie.

Fiat 130 Familiare

Fiat 130 Familiare

Fiat 130 Familiare

Fiat 130 Familiare

Fiat 130 Familiare

Dit is niet de enige post over de Fiat 130 Familiare op deze website, klik hier eens voor nog meer info over de 130 Familiare.

Lopresto Fiat 130 Familiare