Voor het laatste ritje hadden in Italia enkele carrosserie bedrijven een exclusief vervoer middel bedacht. En voor heel exclusief vervoer had de firma Casale een “one off” exemplaar gebouwd op basis van een 130 coupe!

Ook in Nederland is er nu een 130 voor je allerlaatste ritje, kijk naar deze foto’s:

Alle overige foto’s zijn in Italië gemaakt.

In Italië zelf zijn enkele jaren geleden nog foto’s geschoten van een 130 Funerale, die duidelijk nog een klusje had….

Ook Wim Vernimmen heeft eens een Fiat 130 Funerale gespot. Zijn verhaal:

Min of meer bij toeval kwam ik op de Fiat 130 website terecht. Daar zag ik een paar bijzondere varianten op het klassieke thema. Het maakte bij mij een verre herinnering wakker van een Fiat 130 als uitvaart wagen. Deze heb ik tijdens een vakantie op de foto gezet. Het was in 1983, in de Italiaanse badplaats Bellaria, ten zuiden van Rimini.
Rond de Middellandse zee kwam ik tijdens vakanties wel vaker auto’s tegen, die in je Nederland niet zag, zoals de Renault 7 (Renault 5 met kontje), de Austin Victoria (Glider met kontje), en de Seat 850 in 4-deurs uitvoering.
Maar deze Fiat 130 zal waarschijnlijk een éénmalig project geweest zijn van een creatieve koetswerkbouwer.

Fiat 130 Uitvaartwagen 1983Op basis van de Coupé:
Dario Casale bouwde begrafeniswagens op basis van zeer exclusieve automobielen. Naast Mercedes-Benz, Rolls Royce, Cadillac en BMW bouwde hij in 1978 éénmalig een exemplaar op basis van de Fiat 130 Coupé.

 

Een andere berlina die onlangs in Italië te koop wordt/werd aangeboden. “Voor liefhebbers met een pro-actieve levenplanning: Sla je slag!”

Fiat 130 funerale

Fiat 130 funerale

Fiat 130 funeraleFiat 130 funeraleFiat 130 funeraleFiat 130 funeraleWat andere “hobby projecten”:

Funeral Fiat 130Funeral Fiat 130

 

Lex van der laan heeft eens zo’n begrafenis auto gekocht en (gedeeltelijk gerestaureerd. De auto is na een jaar of twee verkocht aan een enthousiaste Duitser, die het project graag wilde overnemen en afmaken. Of dit ooit nog gelukt is en waar de auto zich nu bevind is verder niet bekend.