Fiat 130 meeting

Wat gaan we doen?

Als liefhebber van de Fiat 130 kijk je natuurlijk reikhalzend uit naar het komende zonseizoen om heerlijk met je klassieker te gaan sturen. We weten dat rijden met de Fiat 130 een heilzame werking heeft en humeur verhogend werkt.

De alom bekende rondjes om de kerk in het drukke Nederland stilt de Fiat 130 rij-honger slechts beperkt. Het rondrijden in een uitgestrekt variërend landschap, met heerlijke overzichtelijke slingerwegen, hoogteverschillen en verrassende vergezichten stimuleert de Fiat 130 en prikkelt haar bestuurder. Waar kunnen we nu echt genieten van de Fiat 130 zonder het hedendaagse gedoe van files, stoplichten en reacties vol onbegrip van medeweggebruikers?

In 2021 hebben we een Nederlandse Fiat 130 meeting gehouden nabij Winterberg in het Sauerland Duitsland, zo’n 300 kilometer van Utrecht.
Met een grote opkomst en zelfs Duitse Fiat 130’s die zich aansloten was het een groot succes. Voeg daar de gezelligheid van de groep, het enthousiasme van de hoteleigenaar (ook 130 rijder) én de lagere benzineprijzen aan toe …

Een idee is geboren: Waarom het succes niet herhalen, maar dan net een tikje anders qua invulling. Met dit als uitgangspunt is de organisatie opgepakt en zijn concrete plannen gemaakt.

Het gaat wederom gebeuren de 2023 Nederlandse Fiat 130 meeting in Silbach (D). Dezelfde setting, een andere route met verfrissende nieuwe elementen. Reserveer de volgende data vast in je agenda:

Vrijdag 1 september 2023 vanaf 18 uur tot en met  Zondag 3 september.
Hotel Lõffler in Silbach (vlakbij Winterberg) Duitsland.

Het hotel heeft maar 17 kamers en het kan weleens gezellig worden…


Programma

We verzamelen op vrijdag 1 september aan het begin van de avond voor een gezamenlijk diner bij het hotel in Saalbach. In principe rijden we niet gezamenlijk naar de meeting, de ervaring leert dat er uiteindelijk toch onderling afspraken gemaakt worden om samen op te rijden. Gezien de gemiddelde reistijd van tussen de 3 a 4 uur vanuit Nederland is het diner op vrijdag optioneel, we kunnen ons heel goed voorstellen dat je pas later de avond arriveert.

Op zaterdag gaan we een een rondrit maken door het Sauerland. De route is al voor-verkend en heeft geen overlappingen met de route uit 2021. Onderweg lunchen we op een heel mooi punt en we eindigen in Winterberg voor een photoshoot op een mooi plek. In Winterberg is een soort keuzemenu aan activiteiten beschikbaar. Lekker op het terras hangen kan, winkelen in Winterberg kan, rodelen op de rodelbaan kan, skiën kan niet maar als je behoefte hebt aan beweging zijn er ook mooie wandelingen beschikbaar.

‘s avonds dineren we samen in ons hotel. De verdere avond zal zich rondom de bar in het hotel afspelen.

Zondag ontbijten we samen en daarna is het tijd om de auto’s weer voorzichtig naar de thuislocatie te sturen.

Op termijn zal hier een gedetailleerd tijdschema opgenomen worden.


Voorpret

Sfeerbeelden uit 2021.


Kosten

De kosten van de meeting bedragen € 50,- per persoon plus de hotelovernachting.

De kosten van de lunch tijdens de rondrit, drankjes onderweg zijn in de prijs opgenomen.

Het hotel heeft 4 soorten kamers waaruit gekozen kan worden. In het aanmeldformulier staan de kosten per kamer vermeld.

Na aanmelding zal ik een ieder benaderen voor een aanbetaling, zodat we tijdens het evenement geen gedoe over geld zullen hebben want daar ben ik allergisch voor.

 


Aanmelden

Aanmelden kan met het formulier of benader de organisator via e-mail.

Genoemde kosten zijn de hotelkosten per kamer (2 personen) voor het gehele weekeinde inclusief 2x ontbijt en diner zaterdagavond. Exclusief zijn de kosten van de meeting a € 50,- p.p. en de persoonlijke drankjes in het hotel.
Alle kamers van het hotel worden tot 18 augustus 2023 voor deze meeting gereserveerd. Hierna is het wie het eerste komt die het eerste maalt.

Dit formulier geldt voor alle Nederlandse deelnemers.

Indien buitenlandse 130 liefhebbers geïnteresseerd zijn kunnen zij rechtstreeks contact opnemen met de hoteleigenaar van het hotel waar we verblijven.