Toen ik de Fiat 130 Berlina (GT-VS-96)van mijn vader kreeg was het bijna meteen mijn doel om in 2015 op vakantie te gaan met mijn auto. Hoewel mijn moeder er niet zo’n voorstander van was ging ik dan toch met 2 vrienden in augustus op vakantie naar Oostenrijk.

Op de heenweg hadden we veel file maar dit werd meer dan goed gemaakt door het vele bekijks van de 130, er werden dan ook regelmatig foto’s gemaakt. Eenmaal aangekomen op de camping in Oostenrijk gaf de 130 opnieuw veel bekijks.

Mijn vrienden maakten zich in het begin wat zorgen of de 130 wel de bergen in zou kunnen.

Ik had het volste vertrouwen en het ging perfect de sterke V6 motor (met ZF-vijf bak) trok de auto met gemak elke berg op. Het was een geslaagde vakantie. Het enige jammere was een kapot kruislager van de achterste steekas. Op de terugweg gaf dit een rare slingering aan de auto bij vertragen of versnellen maar dit heb je nu eenmaal met oude auto’s. Ik heb deze vakantie 2800km gereden.

Ik ben van plan volgend jaar vaak naar autoshows te gaan in de Benelux en Duitsland ik ben nu echt Fiat 130 verslaafd net als mijn vader.

Maarten van der Jagt

Fiat 130 berlina

Fiat 130 berlina

Fiat 130 berlina

Fiat 130 berlina